dax för att uppdatera RAS.

hej på er alla hundälskare och i synnerhet ni som älskar M_A.

nu har det stora arbetet med omarbetningen av RAS satt igång. (förra omgången av ras gjordes av Bo Wisfedt på ett föredömligt vis utifrån det vi då visste krävdes.)

 Det är mycket viktigt att alla uppfödare passar på att göra sin röst hörd här och vågar säga sina åsikter runt rasen och dess utveckling. glöm inte bort att hörsamma kallelsen när den dyker upp, samtliga uppfödare ska ha möjlighet att vara med och påverka i så kallade uppfödarträffar. jag tar för givet att maremma sällskapet snart kommer att skicka ut en inbjudan till dessa träffar och att dom lägges på platser där alla kan deltaga.

för att en RAS ska vara fullständig krävs även domares åsikter, bilder på bra och dåliga egenskaper bra och dåliga erftliga faktorer osv allt måste finnas för att kunna ge en så utförlig info som möjligt om rasens vi har. många långa möten kommer det att bli men det får vi ta om vi ska jobba för våra hundars framtid.

själv kommer jag att skriva ner mina åsikter här på sighten och även brevledes till ordföranden i maremma klubben. jag har lite svårt att sitta och kuska runt just nu men kommer att göra allt som står i min makt för att vi alla får en bra och rättvis RAS. för er som inte vet vad ras är så står det för ras specifika egenskaper.

redan vid födelsen kan man se vissa egenskaper

redan vid födelsen kan man se vissa egenskaper

Kommentera